Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Biografieen > G > Guy Gibson

Guy Gibson


Edward Carter Strike, was afkomstig van een vooraanstaande zeevarende familie uit Porthleven. Edward had verschillende dochters waaronder Leonora (Nora) en ze woonden in een nieuw op de klippen aan de noordzijde van Porthleven. De mooie Nora ontmoette de 37jaar oude Alexander James Gibson die op dat moment in verlof was en in een pension verbleef in Porthleven.
Hij en Nora hadden dezelfde passie namelijk de piano en al snel nodigde Edward Nora uit in zijn pension.

Guy Gibson
Guy Gibson

Hun vriendschap groeide al snel en op 2 december 1913 huwden ze in de Weslyan kapel, in Porthleven. Na hun huwelijk ging de familie Gibson naar Indië waar Edward zijn werk hervatte bij bosbeheer, de kinderen volgden elkaar op in kort tempo en de middelste telg die geboren was in Simla op 12 augustus 1918 kreeg de naam Guy Penrose Gibson.

De middelste naam 'Penrose' was naar het gekende landgoed nabij Helston in Cornwall
In 1922 toen Guy net vier jaar was nam Nora de familie mee van India naar Porthleven voor een vakantie waar Guy en diens Broer en zus regelmatig picknicks hielden op het strand Van toen af aan voelde Guy zich aangetrokken tot Porthleven haven.

Vanaf zesjarige leeftijd ging Guy samen met zijn oudste zus Joan, naar de St. Erbyn's Preparatory School in Penzance, Cornwal.
Gedurende zijn jeugd keerde Guy nog verschillende keren terug naar Portleven om de zomervakantie door te brengen met zijn grootouders.

De Gibson kinderen en hun Nanny verbleven ook regelmatig bij Bert Cowls en zijn familie Bert Cowls verteld in zijn boek 'Looking Back to Yesterday' dat Guy vele uren bezig was met picknicken, zwemmen en vissen in de nabij gelegen plassen. Dat het niet de lucht en vliegtuigen waren die Guy interesseerden doch de zee en schepen. Een van zijn speelkameraden uit die tijd Alfred Richards zegt over Guy: “hij was ene verlegen kalme jongen die regelmatig voor vier of vijf weken op verlof kwam in de zomer en ik speelde uren met hem in diens grootvaders tuin, zo stil dat hij was zo een grote avonturier was hij ook Toen Guy acht werd ging hij naar de St. George's Prep School in Folkestone, Kent, alwaar hij een gemiddelde leerling was die echter uitblonk in sport.

In zijn late tienerjaren studeerde hij aan de universiteit van Oxford, maar de vliegmicrobe had hem te pakken en hij wou testpiloot worden bij Vickers. Hij vervoegde de Royal Air Force in 1937 om ervaring op te doen

Zijn eerste post was als bommenwerperpiloot in het 83e Squadron waar hij zijn eerste tour afmaakte in augustus 1940 waarna hij overgeplaatst werd naar Fighter Command en ging er vliegen met Beaufighters. Op de 23e november van 1940 trouwde hij met Eve in Penarth, en hoewel getrouwd en in volle oorlog bezocht Guy Porthleven wanneer hij maar kon en beschouwde het vissersstadje als zijn spirituele ‘thuis’ waar hij urenlang van de kalmte van de haven kon genieten.

Hij vloog 99 sorties en claimde 3 vijandelijke vliegtuigen als neergeschoten, waarna hij zijn tweede tour afrondde in december 1941, ondertussen was hij bevorderd tot Squadron Leader en kreeg hij een DFC opgespeld, hij maakte een derde tor af in maart en met een leeftijd van 24 jaar was hij Wing Commander met DSO & Bar, DFC & Bar.

Gibson werd geselecteerd om de hoogstgevaarlijke raid die de codenaam Chastise kreeg uit te voeren, de opdracht kon enkel slagen als de bom met precisie werd afgeworpen De cilindervormige bom van Wallis moest afgeworpen worden vanop een hoogte van 18 meter om over de anti torpedo netten van de dam te kunnen wippen, zoals een kei over het water. Daarvoor werden twee schijnwerpers aan de vleugels bevestigd die in zulke positie naar beneden schenen dat ze een perfecte cirkel op het water vormden als het vliegtuig op 18 meter hoogte vloog, de snelheid van het vliegtuig moest correct zijn en de afstand waarop de bom werd afgeworpen moest ook juist zijn, om deze perfectie te verkrijgen werd er wekenlang getraind in Schotland en Wales, tot de piloten het afwerpen onder de knie hadden.

In de nacht van de 16e mei 1943, leidde Gibson 19 Avro Lancasters, ieder met één bom onder de romp ( de Lancasters werden speciaal verbouwd om de bom van 4,5 ton te kunnen meezeulen). Men moest vijf keer aanvliegen op de Moehne Dam voor het erste succes, na deze aanval leidde Gibson de overgebleven (met bom) Lancasters naar de overige dammen, ( Eder dam en Sorpe dam 8 van de 19 bommenwerpers keerde niet terug van deze missie. De Duitse industrie kreeg een gevoelige klap en het Engelse moraal een geweldige oppepper, Guy Gibson is nog steeds een Nationale held in Groot Brittanië ‘Zijn’ dammenraid werd legendarisch en in zijn logboek schreef hij 'We zijn juist terug van een 5 uur durende vlucht rond de kust van Cornwall en over Bridgwater'.

Zelfs toen hij trainde voor de raid dacht hij aan zijn geliefde Porthleven ! Na de dammenraid werd hij een beroemdheid in Engeland en de Verenigde Staten en schreef het boek 'Enemy Coast Ahead' (in zoeklicht en afweervuur) Midden augustus was Guy terug in Porthleven, Cornwall op een vakantie met Eve. Hij wou echter terug in actieve dienst, en na een tijdje werd hem de toestemming gegeven een laatste operationele vlucht te maken. Op 19 september 1944 bestuurde Guy een Mosquito van het 627 squadron met als Navigator Squadron Leader Jim Warwick, ze gingen mee als master bomber in een raid tegen Rheydt en Munchengladbach.

Omstreeks 22:00 hoorde men zijn laatste woorden over de radio "Nice work chaps, now beat it home" en omstreeks 22:45 werd zijn Mosquito gezien boven het Nederlandse Steenbergen met een haperende motor, waarna het in een explosie te pletter vloog tegen de grond in een zee van vlammen waarbij piloot en navigator uit de Mosquito werden gekatapulteerd.

Guy Gibson noch Jim Warwick overleefde de klap. De eigenaar van het veld waar ze te pletter storten vond enige ogenblikken na de ramp een Portefeuille die hij prompt achterover drukte zodat ze niet in Duitse handen zou vallen.

Een andere buurtbewoner hoorde de explosie en fietste naar de crashsite waar hij de twee lichamen ontdekte, de enige identificatie die nog aanwezig, was een sok die gemerkt was met ‘Guy Gibson’.

Hun stoffelijke resten werden begraven op de lokale begraafplaats in Steenbergen en de graven werden voorzien van een eenvoudig houten kruis. Het was na de oorlog eerst dat de namen van de omgekomen vliegers bekend werden.

Na de oorlog waren er plannen om de stoffelijke resten van Gibson over te brengen naar zijn thuisland doch Guy’s vader wenste dat zijn zoon zou blijven rusten op de plaats waar hij was gevallen in de strijd.
Guy Gibson was ondanks zijn 26jaar een van de meest gedecoreerde officieren van de Royal Air Force.

Na de oorlog plaatste de Imperial War Graves Commission een steen op het graf van de twee omgekomen
In 1974 werd een speciale memorial, in de vorm van een propeller onthuld in het park van Steenbergen.

U bent hier: Biografieen > G > Guy Gibson
Militaire foto