Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Extra > Symbolen > De Amerikaanse vlag

De Amerikaanse vlag


De Amerikaanse vlag is ook een erg bekend symbool dat vaak voor militaire doeleinden werd gebruikt. De eerste officiŽle Amerikaanse vlag werd ingevoerd in 1777. Toen had de Amerikaanse vlag al rood met witte strepen en een donkerblauwe rechthoek aan de linker bovenkant. Hier stonden de sterren op van de onafhankelijke staten. Toentertijd waren er dertien sterren op afgebeeld.

Amerikaanse vlag

Langzamerhand groeide het aantal sterren op de Amerikaanse vlag tot er uiteindelijk 50 staten bij Amerika hoorden. In totaal heeft Amerika 51 staten omdat Washington DC, de hoofdstad van Amerika, tot een aparte staat wordt gerekend. De Amerikaanse vlag wordt veel afgebeeld op voertuigen en op uniformen van het Amerikaanse leger. De vlag wordt ook gebruikt om signalen te geven. Wanneer de vlag bijvoorbeeld over de kop wordt opgehangen betekend dat crisis.

Bij begrafenissen van militairen wordt de vlag uitgereikt aan een belangrijk familielid van de militair. Hiervoor wordt de vlag op speciale wijze opgevouwen zodat een driehoek ontstaat.

U bent hier: Extra > Symbolen > De Amerikaanse vlag
Militaire foto