Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Militaria > Onderscheidingen > WW1 Italiaanse medailles

Italiaanse onderscheidingen uit de eerste wereldoorlogItaliaanse militaire kruis


Deze kruisvormige medaille werd aan Italiaanse soldaten uitgereikt die vochten in de eerste wereldoorlog. Op de voorkant van deze onderscheiding staat de tekst: MERITO DIGVERRA. Dit betekent militaire verdienste. Boven deze tekst staan de initialen van Victor Emmanuel de derde. Deze man was de koning van ItaliŽ. Aan de onderkant van de tekst op de voorkant is een zwaard afgebeeld dat met de punt om hoog staat in een bos loof. Op de achterzijde van de medaille is een vijfpuntige stralende ster afgebeeld.

Italiaanse victoriemedaille


Net als alle andere geallieerde landen had ook ItaliŽ een overwinningsonderscheiding uitgebracht aan een regenboogband. Op de voorzijde staat een overwinningsgodin afgebeeld met gespreide vleugelen. Aan haar voeten staan vier leeuwen welke rond haar heen kijken. Deze leeuwen stellen de verdediging van de overwinningsgodin voor. De medaille is van brons en aan de bovenkant is de onderscheiding voorzien van een beugel waardoor het onderscheidingslint is geregen.

Italiaanse oorlogscampagne medaille


Deze medaille werd uitgereikt aan Italiaanse soldaten die deelnamen aan de oorlogscampagne van de eerste wereldoorlog. De medaille werd door ItaliŽ ingevoerd tijdens de eerste wereldoorlog namelijk in 1915. Op de voorzijde is het hoofd te zien van de Italiaanse koning Victor Emmanuel. Deze draagt een Adrian- helm en een legeruniform. Op de achterkant van de medaille staat een overwinningsgodin afgebeeld met gespreide vleugelen. De medaille is van brons en het lint is door een beugel geregen, welke is bevestigd aan de bovenkant van de onderscheiding. Op het band zijn de kleuren van de Italiaanse vlag te herkennen.

Italiaanse oorlogsvrijwilliger medaille 1915-1918


Deze Italiaanse medaille werd uitgereikt aan personen die vrijwillig in Italiaanse dienst vochten ten tijde van de eerste wereldoorlog. De medaille werd pas ingevoerd op 24 mei 1924. Op de voorzijde is een persoon te zien welke het gekroonde hoofd van ItaliŽ voorstelt. Daaromheen staan de woorden PER ITALIA geschreven, wat betekent Ďvoor ItaliŽí. Op de achterkant staat een man die een vrouw beschermt afgebeeld. Daaromheen staat in het Italiaans geschreven VOLONTARIO DI GVERRA wat oorlogsvrijwilliger betekent. Verder staat op de achterkant 1915-1918 in Romeinse cijfers.

U bent hier: Militaria > Onderscheidingen > WW1 Italiaanse medailles
Militaire foto