Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Oorlogen > Tweede wereldoorlog > Pearl Harbor

Pearl HarborOp 7 december 1941, om 7:02 wordt een golf vliegtuigen gezien door het Amerikaanse radar station op Pearl Harbor, dit zijn de vliegtuigen die om 6u00 waren opgestegen van de Japanse vliegdekschepen. Om 7:20 merkt een andere radar opnieuw deze golf vliegtuigen op, nu dichter bij de haven. De dienstdoende officier echter, legt dit angstwekkende beeld naast zich neer en waarschuwt niemand.

Pearl Harbor

Om 7:49 ontvangen de Japanse vliegeniers het officiŽle bericht om aan te mogen vallen, waarna deze eerste vlucht om 7:55 Pearl Harbor daadwerkelijk aanvalt vanaf het noordwesten. De tweede golf volgt ruim een uur later, om 9:00. Zij vallen de haven aan vanaf het noordoosten.

In minder dan twee uur was de basis op Pearl Harbor vernietigd, twee slagschepen gezonken en zes anderen beschadigd.
De helft van de aanwezige Amerikaanse luchtmacht was vernietigd. 2403 Amerikanen verloren het leven, 1178 waren gewond. Het hoge aantal doden werd voornamelijk veroorzaakt door het zinken van de USS Arizona, een slagschip, hierbij lieten 1102 mensen de dood.

Op 8 december verklaarde Amerika de oorlog aan Japan, op 11 december reageerde Duitsland door op zijn beurt Amerika de oorlog te verklaren. Dit leidde tot een gigantische activiteit in de VS, die op enorme schaal de oorlog begon voor te bereiden

U bent hier: Oorlogen > Tweede wereldoorlog > Pearl Harbor
Militaire foto