Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Organisaties > Aviation > Warbirds

Warbirds


Warbirds is een Internet vereniging die in 2003 ontstaan is, dit door een ontmoeting die niet zo heel toevallig is, Max was op zoek naar informatie over vliegtuigen toen hij op het wijde internet de pagina’s van Pieter tegenkwam, daar het al te gek was om artikels te gaan schrijven die reeds in een uitstekende versie bestonden nam Max contact op met Pieter met de vraag of hij diens artikels mocht gebruiken mits bronvermelding, dit was voor Pieter geen enkel probleem en het prille begin van een Internet samenwerking was een feit.

Daar de pagina’s van Pieter boordevol informatie stonden werden ze vaak bezocht door Max, die bijna dagelijks kwam lezen hoe het er aan toe ging in Normandië en de Ardennen, hij kreeg echter wel de kriebels van de vele pop-ups en reklamebanners die de websites van Pieter ontsierden en stelde aan de Nederlandse webmaster voor diens pagina’s onder te brengen op zijn reclamevrije server.

Pieter stond in eerste instantie een beetje achterdochtig tegenover het idee, met in het achterhoofd: “wie doet nu iets gratis” doch enkele weken en honderden e-mails later was de overzetting een feit en stonden de pagina’s van Pieter op een reclamevrije server.
De microbe had Pieter te pakken en een half jaartje later huurde deze zijn ‘eigenste’ stukje server en begon al zijn pagina’s online te plaatsen.

Ondertussen werkten beide webmasters samen en hielpen elkaar op alle mogelijke manieren, de e-mails vlogen over en weer en ideeën werden uitgewisseld.
De webpagina ‘Warbirds’ kon dus niet uitblijven en in eerste instantie gevuld met artikels van beide webmasters werd deze spoedig aangevuld door ‘free Lance’ medewerkers die één voor één uitstekende artikels afleverden.

De websites van Max, Battle of Britain en Dambusters werden aangesloten bij Warbirds, en er werd door beide webmasters samengewerkt voor hun versie op het wijde web van hun lievelingstuig de Spitfire.

Toen werd Max gecontacteerd door Gunter Verhoeven, een geschiedenisleraar te Vilvoorde met een (waar hebben we dat nog gehoord) zwak voor de Royal Air Force tijdens de Tweede Wereldoorlog met in het bijzonder de Belgische piloten die de RAF vervoegden. Gunter vroeg voor het gebruik van enkele afbeeldingen, dit was geen probleem, Gunter beloofde enkel afbeeldingen van Belgische Piloten en het hek was van de dam, Belgae werd het nieuwe idee en spoedig verscheen het eerste artikel van Gunter op het internet, aangevuld met artikels van Pieter en Max’s was de nieuwste website een feit. Belgae Gallorum Fortissimi -> de Belgen zijn de dapperste aller Galiers, ooit eens verteld door een Romeinse Julius die zijn handen vol had aan deze Belgae, 2000 jaar geleden.

Ondertussen groeide Warbirds uit en sloot zich aan bij Worldwar.be en het forum aldaar. Contacten werden gelegd met diverse fotografen, zowel hobbyfotografen als professionals en andere webmasters uit de ganse wereld.
Hierdoor kon men van Warbirds een website maken waar ‘bijna alles’ te vinden is over Militaire luchtvaart.
Dat ‘alles’ een zeer groot woord is weten de medewerkers ook, daarom werken ze ondertussen langzaam maar zeker door om de website uit te breiden.

Ondertussen noemen ze hun website “Internet Vereniging Warbirds” en zichzelf “Werkgroep Warbirds” doch ze zijn nog steeds vrijwillige medewerkers van een niet commercieel project, eigenen zich geen ronkende titels toe zoals voorzitter of projectmanager en degelijke, ontvangen geen vergoeding en doen alles zuiver uit interesse voor het onderwerp, de militaire luchtvaart.

Werkgroep Warbirds bestaat uit:

Willy ‘Max’ Horemans
Pieter Jutte
Gunter Verhoeven
Hugo Teugels
Jean-Marie Hanon
Karl Debulpaep

Bekijk de website op:
Warbirds website

Dit artikel is geschreven door: Willy Horemans

U bent hier: Organisaties > Aviation > Warbirds
Militaire foto