Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Wapens > Schoudervuurwapens > M1 Garand

M1 GarandM1 Garand

Kaliber: .30 (7,5 mm).
Gewicht: 3,98 kg. Met vol magazijn.
Lengte: 109,8 cm

De M1 garand in 1936 was aanvaard, maar werd tot 1942 niet op grote schaal gefabriceerd, maar toen de oorlogsproductie op gang kwam werden grote massa’s vervaardigd. De eerste M1 garands waren uitgevoerd met een 40cm lange Springfield-bajonet, maar deze werd eind 1942 vervangen door een 25 cm-model en vele van de 40 cm lange bajonetten werden door de logistieke dienst, de veldordonnantie en de reparatie-eenheden voor handvuurwapens overeenkomstig de afmeting van de nieuwe voorschriften gewijzigd.

De 30 kaliber M1-karabijn was een aanvullingswapen, ontworpen om het geweer, voor de fronteenheden of in situaties waarbij gewicht en lengte van belang waren, te vervangen. Ofschoon de vuursnelheid indrukwekkend was, deden zich bij het afvuren problemen voor en patronen ketsten soms.

M1 Karabijn
M1 karabijn para-model

Oorspronkelijk was de M1-karabijn niet voor het aanbrengen van een bajonet ontworpen en droegen de soldaten een M-3 gevechtsmes.
Het semi-automatische geweer van het Johnson-kaliber 30 had een afwijkende vorm en deed het in de handen van de mariniers in de tweede wereldoorlog uitstekend, maar werd niet goed ontvangen en de productie werd gestaakt.

M1 Garand

U bent hier: Wapens > Schoudervuurwapens > M1 Garand
Militaire foto