Militair.net
Het is ma okt 23, 2017 3:25 pm
Welkom op het forum van Militair.net!
U kunt lid worden van het militaire forum door in het menu hierboven op de knop registreren te klikken. Wanneer u geregistreerd bent kunt u berichten plaatsen en reageren op onderwerpen. We hopen u binnenkort ook op het forum welkom te heten!Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3844 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 257  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Minister Bourgeois begraaft dossier erkenning slagvelden Wo1
BerichtGeplaatst: di okt 26, 2010 1:12 pm 
Avatar gebruiker
Offline
Generaal
Generaal

Berichten: 6194
Woonplaats: Ieper
Tijdens de vorige legislatuur heeft Dirk Van Mechelen als minister bevoegd voor onroerend erfgoed de “Inventaris 1914-2014” opgestart. Bedoeling van dit grootschalige inventarisatie- en beschermingstraject was de erkenning van de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog door Unesco in 2014, ter gelegenheid van de herdenking rond het begin van de oorlog, honderd jaar eerder. Eén van de voorwaarden voor Unesco-erkenning is een adequate bescherming op het meest geëigende niveau, in dit geval is dat het gewestniveau. In een eerste fase werd daarom gestart met de bescherming van voor de hand liggende objecten, zoals de militaire begraafplaatsen, die om onverklaarbare redenen tot dan toe nog geen bescherming genoten. Uiteraard was de bescherming van die objecten zoals bunkers, begraafplaatsen, herdenkingsmonumenten,… maar de eerste stap naar het behoud van de slagvelden zelf.
Eerdere Unesco-dossiers zoals bijvoorbeeld dat van de begijnhoven heeft duidelijk gemaakt dat Icomos (de organisatie die in opdracht van Unesco de dossiers evalueert) bijzonder veel aandacht besteed aan een adequate ruimtellijke integratie van het werelderfgoed. Zo kwam het Antwerpse begijnhof niet op de Unesco-lijst omdat je vanop het begijnhof zicht hebt op twee immense appartementsgebouwen met weinig architecturale waarde. Ook de recente discussie over de bescherming van de Brugse binnenstad geeft aan welk belang Unesco hecht aan het globale plaatje, aan een bescherming die het individuele monument overstijgt.
Uiteraard is het niet evident om een slagveld te gaan beschermen. In het geval van bijvoorbeeld het slagveld van de zgn. slag om de zilveren Helmen in Halen zou dat nog vrij eenvoudig zijn, omdat het hier gaat om een duidelijk afgebakend gebied. Deze slag refereerde immers nog naar de meer klassieke manier van oorlogvoeren, waarbij beide partijen elkaar op een goed uitgekozen stuk grond troffen.

De kenmerkende stellingenoorlog van de Eerste Wereldoorlog heeft echter gezorgd voor omvangrijke frontzones rond Ieper, Diksmuide en Nieuwpoort. Bijvoorbeeld in het geval van de zgn. Ieperse Frontboog gaat het om een gebied van ongeveer 48 km. lang en 6 km. breed. Het front was immers geen statisch gegeven, maar een zone waarbinnen de posities nogal eens wisselden of waarbij naast de eigenlijke gevechtslinie ook bevoorradings-, rust- en andere logistieke linies aanwezig waren.

Nochtans is er reeds een instrument beschikbaar dat tegemoet komt aan de belangrijkste bekommernissen: behoud van het erfgoed dat refereert aan de Eerste Wereldoorlog en aan de vele honderdduizenden jongens die er streden en hun leven gaven voor onze vrijheid enerzijds en zorgen voor een leefbare hedendaagse omgeving waar het goed en mogelijk is om te wonen, te werken, te leven anderzijds. Dat instrument zijn de zgn. ankerplaatsen en erfgoedlandschappen, waarmee op dit ogenblik de meest waardevolle landschappen van Vlaanderen (soms ook gebieden van vele tientallen ha groot) worden beschermd.
Iedereen zal het erover eens zijn dat het niet de bedoeling kan zijn dat er een stolp wordt geplaatst over de frontzones en dat er geen nieuwe ontwikkelingen meer mogelijk zijn. Wel is het perfect mogelijk om ervoor te zorgen dat de meest waardevolle zones gevrijwaard blijven en dat er bijvoorbeeld bij de keuze voor infrastructuurwerken rekening wordt gehouden met dit erfgoed.

“Als minister heb ik me indertijd verzet tegen de onoordeelkundige aanleg van de industriezone op Pilkem Ridge, midden in de gevechtszone, zeker omdat er een aantal alternatieve locaties waren die ook geschikt waren en buiten deze zone lagen. Hetzelfde verhaal voor de ring rond Diksmuide, waarvan het voorliggende tracé ook midden door het slagveld ging”, gaat Dirk Van Mechelen verder.

“Iedereen is het erover eens dat het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog ook op economisch vlak erg belangrijk is. Nu, bijna 100 jaar na datum, blijven ook generaties die de oorlog niet zelf hebben meegemaakt, maar alleen kennen van beelden, verhalen en documenten geïnteresseerd in de plaatsen waar het zich allemaal heeft afgespeeld. Nu dat erfgoed niet gaan valoriseren, zal op dat vlak grote gevolgen hebben. Iedereen weet dat dankzij een Unesco-erkenning vele andere mensen de weg naar hier zullen vinden.

Ik neem altijd het voorbeeld van Tyne Cot Cemetry om aan te tonen waar het over gaat. Tyne Cot is de grootste Commonwealth begraafplaats op het Europese vasteland. Jaarlijks komen er vele tienduizende bezoekers. Onder andere dankzij een schitterend hedendaags bezeoekerscentrum dat door zijn vormgeving de sfeer van de plaats versterkt. Tyne Cot is één van de enige overgebleven plaatsen waar de volledige frontzone te overschouwen is: van de stad Ieper tot de heuvelzone errond die de grens (en in feite ook de inzet van de gevechten) van de Salient vormden. Wanneer er vandaag een aanvraag komt om in die zone een landbouwloods te bouwen, kan dat niet geweigerd worden. Door één zo’n ingreep kan dus het volledige effect van deze plaats weg zijn. Met aangepaste ruimtelijke regels kunnen we hier wel iets aan doen en kunnen we meteen aangeven op welke plaatsen het geen probleem is om deze loodsen te bouwen. De omgeving van Tyne Cot toont dat overigens aan, want in de nabijheid van de begraafplaats zijn langsheen het tracé van de vroegere weg en op de plaats van de vroegere tijdens de Eerste Wereldoorlog vernielde bewoning, de afgelopen decennia opnieuw heel wat nieuwe huizen gebouwd”, stelt Dirk Van Mechelen.

“We mogen niet vergeten”, vervolgt Dirk Van Mechelen, “welke impact de oorlog gehad heeft op veel van deze streken. Voor sommige van de gemeenten in de frontzone heeft het tot nu toe geduurd vooraleer het inwonersaantal opnieuw op het niveau is van voor de Eerste Wereldoorlog. Dat heeft er voor gezorgd dat belangrijke delen van de slagveldzones nog bewaard zijn gebleven, maar tegelijkertijd stijgt uiteraard de vraag naar een aangepast ruimtegebruik. Het is dan ook de ideale moment om nu via de ankerplaatsen en erfgoedlandschappen de intrinsiek erfgoedwaarden in kaart te brengen en op basis daarvan keuzes te maken: welke zones zijn zo waardevol (bijvoorbeeld omdat er zwaar gevochten werd en er nog vele slachtoffers een soldatengraf hebben) dat ze best onaangeroerd bewaard blijven, voor welke zones kan volstaan worden met een aantal specifieke maatregelen (bijv. behoud van zichtlijnen) en voor welke zones bebouwing of een aangepaste bestemming moeglijk is”, vervolgt Van Mechelen.
“Ik heb aan minister Bourgeois altijd gevraagd om werk te maken van de bescherming van de slagvelden. De minister gaf in een antoord op parlementaire vragen aan dat hij niet geloofde in het instrument ankerplaatsen/erfgoedlandschappen, maar dat hij aan een alternatief werkte via een gewestelijke stedenbouwkundige verordening. Reeds op dat ogenblik had ik daar mijn vragen bij en spijtig genoeg krijg ik nu gelijk. We hebben er minister Bourgeois in het Vlaams Parlement ook herhaaldelijk op gewezen dat er natuurlijk een zwaartepunt ligt in de Westhoek m.b.t. het erfgoed van de Eerste Wereldoorlog, maar dat ook op vele andere plaatsen gevochten is of de littekens van die oorlog tot vandaag zichtbaar zijn. Ondanks het feit dat hij altijd aangaf dat ook te willen doen, merk ik dat dit loze woorden waren. Omdat enkele lokale beleidsmensen kritiek hebben geuit en minister Bourgeois duidelijk onvoldoende op de hoogte is van de reële mogelijkheden stapt hij nu af van de bescherming van de slagveden en zal hij zich beperken tot de bescherming van enkele individuele sites.”

“Daarmee is meteen het Unesco-dossier begraven en is het quasi uitgesloten dat de slagvelden in 2014 erkend worden als werelderfgoed. Ik vind dat bijzonder jammer, ook voor al die mensen die vanover gans de wereld naar hier zijn gekomen om hun leven te schenken voor onze vrijheid. Die gedachte, die ervoor zorgt dat ook hun nabestaanden vandaag de dag nog altijd massaal de weg vinden naar deze plaatsen, is blijkbaar onvoldoende voor minister Bourgeois. Je mag dan 15 miljoen euro beloven ter ondersteuning van allerhande initiatieven in het kader van de herdenking van WO I, als de materiële getuigen er niet meer zijn, dreigt het gevaar dat je op termijn als enige getuige overal nog platen ziet aan allerlei banale gebouwen waarop in gouden letters prijkt: Hier stond eertijds…” vervolgt Vlaams volksvertegenwoordiger Van Mechelen. “Ik verzet me hiertegen en blijf pleiten voor een adequate en integrale bescherming van die slagvelden op een dusdanige manier dat een evenwicht wordt gevonden tussen het behoud van het erfgoed en de economische betekenis ervan enerzijds en voldoende ontwikkelingsmogelijkheden voor een regio waar het goed is om te leven, wonen en werken anderzijds”, besluit Dirk Van Mechelen.

VOOR MEER INFORMATIE

Dirk Van Mechelen
Vlaams Parlementslid
(c) http://www.politics.be/persmededelingen/26739/

_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Fritz Kempf.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Minister Bourgeois begraaft dossier erkenning slagvelden Wo1
BerichtGeplaatst: vr nov 05, 2010 1:19 pm 
Avatar gebruiker
Offline
Generaal
Generaal

Berichten: 6194
Woonplaats: Ieper
Wees gerust dat veel zal blijven bestaan. Hou rekening dat de grootste schatten liggen in bossen en bossen zijn in België bijna altijd (ik zeg wel bijna) beschermd. Dus als de bossen blijven, blijven de schatten. Echter bestaat de kans dat deze overwoekerd worden door de natuur, helaas. Zo heb ik nu plannen de Zwarte Leesn (bos) te bezoeken omdat er daar minstens achter bunkers liggen die ik op kaart heb maar niet bezocht heb. Palingbeek ligt nog vol.

_________________
"Kennscht mi noch?" ~~~ Fritz Kempf.


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Re: Minister Bourgeois begraaft dossier erkenning slagvelden Wo1
BerichtGeplaatst: vr dec 10, 2010 12:46 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 58
Waar heb je die kaart gevonden of heb je die zelf gemaakt :)


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: L Extraterrestre Film
BerichtGeplaatst: di jun 06, 2017 11:15 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 67
Saison 3 Spartacus Streaming Al Pacino Film Walking Dead Saison 6 Streaming Episode 1 Films RГ©cents En Dvd Dragon Ball Z Battle Of Gods Vf Le Jardin Secret Film Le Diner De Con Streaming Wolfman Bande Annonce Films Anthony Hopkins Film Action Streaming Gratuit
http://lovetaya.ga/gomen/make-your-own- ... s-muzo.php
http://steelnfuvl.tk/lapu/nutrisystem-b ... s-wepa.php
http://vk-group.gq/gyzyr/slim-harpo-sha ... rds-44.php
http://rameesvk.tk/gasaz/protein-shake-amazon-muv.php
http://goldbitfaucet.ml/hygy/nutrisyste ... ns-533.php

The Secret Film Misfits Streaming Saison 1 Film Love Phrase Culte Audiard Le Meilleur Site De Film En Streaming Le Mentalist Saison 1 Streaming Film Guerre En Irak La FГ©e Clochette La VallГ©e Des FГ©es Streaming Jumper Saison 6 The Vampire Diaries Streaming . Film Avec Un Elephant L AinГ© Eragon Regarder La Plage Serie Streaming French Barbie Et Les Trois Mousquetaires Partie 4 Youtube Film En Francais En Entier Gratuit Serie Prison Break Saison 2 Film 2010 Streaming Regarder Spiderman 1 En Streaming Vostfr Film
http://freesearchcheater.tk/monim/nutri ... st-set.php
http://myworldoftanks.tk/gypoq/j-robb-p ... et-320.php
http://masyroful.ga/bowec/kirkland-slim-shake-sixe.php
http://la2tset.tk/garuq/no-weight-loss- ... em-278.php
http://repupcemax.ga/nolof/nutrisystem-logo-870.php

La Fesse Gauche Ong Back 3 Sylvester Stallone Film Streaming Films Sci Fi Jarrasic Park 4 Les FrГЁres Scott Saison 7 Г‰pisode 2 Dvd Sortie 2014 Filme On Streaming Voir Un Film En Streaming Gratuitement En Ligne Disney Streaming Vf Gratuit
Saison 8 How I Met Your Mother
Jurassic Park Entier
Vk Series En Streaming
Films Nouveaux
Filme D Horreur En Streaming

Walking Dead Saison Vf Vampire Diaries Saison 5 Episode 21 Les Meilleurs Films D Horreur - verboden woord - Streaming Vf Elles Film Streaming Streaming Gratuit Film Xxx Voir Des Films Gratuitement Sur Le Net Nathalie Aussant Film Erotique Youwatch No Pains No Gains
http://dinnersettable.ga/riwyg/nutrisys ... y-1535.php
http://lovetaya.ga/guwy/diet-shakes-amazon-3150.php
http://pw0iqy.ga/zivol/diet-360-ingredients-pep.php
http://transtex.tk/lada/what-is-the-nut ... et-dat.php
http://vsyoprovsyo.tk/joqat/nutrisystem-muffins-jiq.php

Lol Usa Streaming Vf Filmze Cars 2 Cars 2 Pretty Little Liars Episode 1 Regarder En Ligne Le Vieillard Qui Ne Voulait Pas FГЄter Son Anniversaire Sortis Dvd 2014 Film Heroes Regarder Film En Streaming Gratuit En Francais Stargate Continuum Vf Film Streaming Piranha 2
http://freesearchipin.tk/tityn/meal-rep ... y-1530.php
http://viralpics.ml/gozuv/nutrisystem-n ... s-2090.php
http://sweedendoll.gq/xujum/reviews-of- ... s-poji.php
http://motodog.tk/sofop/7-day-slim-shakes-1502.php
http://supercellclashroyaletop.tk/heqek ... e-voto.php
http://motodog.tk/nyxu/difference-betwe ... m-maze.php
http://minekraftdeluxeyj9.tk/zome/diet- ... n-1320.php
http://pw0iqy.ga/zulow/protein-shake-za-zene-xew.php
http://la2tset.tk/wufuj/diabetic-meal-r ... ss-104.php
http://bureaurot2g6.ga/pary/nutrisystem-good-vaza.php
http://bragwl.ga/xyma/harold-katz-nutrisystem-2952.php
http://bestdupzgy.ga/refa/nutrisystem-s ... ty-gin.php
http://usti.tk/xoxyj/5-protein-shake-recipes-353.php
http://goldenworld.ga/gepod/meal-shakes-harga-god.php
http://sputterer.tk/gywuc/nutrisystem-t ... s-2063.php


Les Ange Gardien Streaming
Naruto Shippuden 07 Vostfr
Stream Shameless
Regarder - verboden woord -
Walking Dead Saison 4 Episode 9 Vostfr
No Limit Bande Annonce Vf
Serie Streaming Viking
Serie Maison Close
Film Taken En Streaming
Regarder SГ©ries Gratuites
Regarder American H
Film Transporteur 2
Le PassГ© En Streaming
Films Burlesques
Une Nounou D Enfer Saison 5


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: dotisma
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 2:55 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
ugbkang

http://www.amstructures.co.uk/nmd--verboden woord--knit-031.html
http://www.newbalanceoutletfrance.fr/76 ... -verte.php
http://www.professionalplan.es/tenis-mi ... os-131.php
http://www.strattondesignservices.co.uk ... it-164.php
http://www.newbalanceoutletfrance.fr/31 ... t-bleu.php

Vans
Jordan Zapatillas Blancas
Lacoste Herenschoenen
Armani Sneakers Te Koop
Huarache Zilver


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: tsjaquf
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 3:01 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
bozhjah

http://www.wallbank-lfc.co.uk/283-adida ... womens.htm
http://www.desmaeckvanspa.nl/381-zaland ... oenen.html
http://www.bbspijk.nl/049-louboutin-men-red.html
http://www.postenblankestijn.nl/785-nik ... -dames.htm
http://www.specialgroup.nl/426--verboden woord--s ... -weave.htm

Reebok Con
Calzado En
Hogan
Louboutin Schoenen Kopen Nederland
Speedy Vuitton


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: amqtvdm
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 3:03 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
vjvpipd

http://www.pcbodelft.nl/901--verboden woord--roshe-run-olive.html
http://www.restaurantegallegoosegredo.e ... ed-346.php
http://www.tinget.es/-verboden woord--ace-16.1-pr ... g-214.html
http://www.amstructures.co.uk/-verboden woord--ne ... n-216.html
http://www.professionalplan.es/zapatill ... -9-840.php

-verboden woord- Cr7
Zapatos Mujer
-verboden woord- Air Max 1 Donkergroen
-verboden woord- Los Angeles K
Voetbalschoenen Helmond


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: gredzft
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 3:15 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
yioewcr

http://www.pzpc.nl/valentino-sneakers-outlet-418.html
http://www.cambiaexpress.es/clarks-sandalias-138.php
http://www.renardlecoq.nl/772--verboden woord--snea ... rland.html
http://www.specialgroup.nl/907--verboden woord--s ... s-goud.htm
http://www.sarbot-team.es/527-hollister ... -mujer.php

[url=http://www.elisamurciaartengo.es/zapatillas-jordan-para-niña-694.php]Zapatillas Jordan Para Niña[/url]
Neverfull Louis
-verboden woord- Neo Triple Black
-verboden woord- Roshe Run Hombre Azul
Zapatillas Armani


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: yjmalnd
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 3:22 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
sqvbbfe

http://www.sergiestebanell.es/230-louis ... damier.php
http://www.ruudschulten.nl/998--verboden woord--presto-baby.html
http://www.poker-pai-gow.es/539-tenis-m ... eation.htm
http://www.poker-pai-gow.es/701-supra-z ... -mujer.htm
http://www.conijn-partyservice.nl/916-s ... ane-16.php

Converse 1970
Skechers Twinkle Toes
-verboden woord- Air Max 90 Sale Cheap
-verboden woord- Ultra Boost Womens Pink
Asics Cumulus 18


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: splmitg
BerichtGeplaatst: wo jun 14, 2017 3:24 pm 
Offline
Sergeant-Majoor
Sergeant-Majoor

Berichten: 83
bdfeddl

http://www.vwar.nl/louis-vuitton-tassen ... ng-449.htm
http://www.xivcongresoahc.es/oakley-sli ... ez-461.php
http://www.finaperf.es/abercrombie-chal ... r-369.html
http://www.thehappydays.nl/866--verboden woord--wmn ... -1-prm.php
http://www.familycord.es/872-tenis-laco ... ombre.html

-verboden woord- Nmd Buy
Gorras Coyotes
-verboden woord- 2016 Wit
Botas Versace
Ray Turquesa


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Le Petit Nicolas 2 Streaming Gratuit Site Film Stream
BerichtGeplaatst: do jun 15, 2017 2:08 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 67
Bambi 1 Streaming American Pie 1 Youtube Mulan 2 En Entier Г‰rotique Streaming Streaming Ip Man 2 Regarder Un Film Gratuitement Streaming Frere Scott Saison 4 - verboden woord - Friend Streaming Comme Cendrillon En Streaming Vf Les Meilleurs Film D Aventure
http://kichchin.ga/suma/quick-auto-title-loans-245.php
http://thylsfilarebi.tk/qodaj/personal- ... it-133.php
http://shop-music.tk/hafu/online-person ... r-damy.php
http://visualite.tk/nugaw/does-check-in ... em-496.php
http://abyssinian.ga/qelo/check-pawn-lo ... ne-lec.php

Boule De Suif Streaming Streaming Hd French Fringe Streaming Saison 2 Acteur Comique Américain Pretty Little Liars Saison 4 Episode 4 Equalizer Vf Streaming Gratuit The Walking Dead Saison 5 Ep 9 How I Met Your Mother Streaming Vostfr Saison 1 Les Paranormal Activity Garçons Et Guillaume À Table . Film D Amour En Français Véronica Mars Saison 1 - verboden woord - And The City 2 Film Pénélope Streaming Vf Le Monde Charlie Streaming Les Meilleures Series Tv Film De Catastrophe Naturelle Film Asterix Et Obelix Regarder Films En Streaming Gratuit Sans Inscription Comédie Américaine 2012
http://assumingmsmw.ga/zyva/how-to-loan ... es-riz.php
http://b-cgaming.ga/pysob/safe-payday-l ... ht-281.php
http://video4france.tk/jomy/loans-to-co ... ds-zuv.php
http://bkvioalws.ga/lycyc/online-payday ... la-843.php
http://portal62.tk/rijoh/personal-onlin ... nt-474.php

Braquages Film Homeland Saison 2 En Streaming Gossip Girl Saison 6 Streaming Saison 2 Clem Karate Kid 1984 Streaming Disney Vf Streaming Film Français En Entier Youtube Film Fantastique Complet En Francais Youtube Regarder Film Entier En Francais Film Le Passe
Les Noces Rebelles
Regarder Game Of Thrones Streaming
Captain America 2014 Streaming
Tout Les Dernier Film
Bis Stream

Prison Break Saison 3 Г‰pisode 4 Telechargement De Films Gratuit Streaming Gossip Girl Saison 6 Г‰pisode 6 Walking Dead Saison 5 Regarder Les Films Scooby Doo Game Of Thrones Youwatch Saison 1 Transporteur Saison 1 Street Warrior Streaming Regarder - verboden woord - And The City Streaming Allo Maman Ici BГ©bГ© Streaming
http://gamevsgamers.ga/xipe/online-stud ... n-muzi.php
http://cewetelanjang.ga/loca/national-p ... ts-684.php
http://linkupregenerous.tk/lyhot/payday ... go-633.php
http://fpt-internet.tk/luju/i-need-a-re ... an-kef.php
http://duhovkeeedaf.ga/vuny/are-online- ... afe-my.php

Films De Noel Youtube Monde De Narnia 1 Comédie Française Liste Shaolin Soccer Streaming Vf Camera Café Film Film Erotique A Voir Saison 4 Being Human Saison - verboden woord - And The City Regarder Breaking Bad Saison 1 Streaming Meilleurs Comédie Romantique
http://viagemfacil.tk/wipal/payday-loan ... l-pyfu.php
http://gsmbaza.tk/coso/getting-cash-fro ... r-1087.php
http://searchlinkist.tk/jazur/small-loa ... do-375.php
http://beholdenwqnxa.ga/cucaz/uob-perso ... re-562.php
http://nxnxxvideos.tk/pohu/hawaii-payda ... s-1420.php
http://posttmv3v.tk/gyso/2-cash-back-credit-card-40.php
http://jpaerolosdh.tk/qahix/unsecured-p ... ns-cit.php
http://tearsmagazine.tk/guveb/hsbc-pers ... ny-jun.php
http://linkupregale.tk/wura/native-amer ... ns-lyj.php
http://lifestylz.tk/mofy/civilian-feder ... s-1970.php
http://university-degree-guide.tk/bary/ ... or-330.php
http://shibbolethgfezn.tk/zaru/need-a-b ... oan-go.php
http://nauweb.tk/qyzy/virginia-loans-no ... ck-176.php
http://littlegrandcanyon.tk/godur/payda ... a-3191.php
http://monsieurrlhu.tk/xigy/cane-bay-pa ... s-tyro.php


SГ©rie Tv
Les Ames Vagabondes Streaming
Alain Delon Asterix
- verboden woord - Dance 4 En Streaming Gratuit
Saison 5 Episode 2 Pretty Little Liars
Justice League Film
Streaming Karate Kid 2
Film American Dad
The Impossible Film Entier
Jurassic Park 3 En Streaming Vf
Esprits Criminels Regarder
Je Pense ГЂ Vous Streaming
Tous Les Films De Zombie
- verboden woord - Dance 4 Miami Streaming
Stargate Atlantis Saison 3


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Science Fiction 2010 Saison 6 Episode 1 Vampire Diaries Stre
BerichtGeplaatst: do jun 15, 2017 4:07 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 67
Naruto Shippunden Streaming SГ©rie En Streaming Gratuite Dragon Ball Battle Of Gods Fr - verboden woord - And The City Streaming Film Vf Voir Walking Dead Saison 4 Regarder Film De Noel Gratuit Films Gratuites En Ligne Chaperon Rouge Film Film Very Bad Trip 2 Streaming Serie Arrow Saison 3 Streaming
http://kakawanan.tk/duke/place-to-advance-1848.php
http://shopwornwmset.tk/dewef/best-next ... s-1329.php
http://mixtrap.tk/xoqik/omni-dba-beacon ... s-1258.php
http://monsieurrlhu.tk/zaze/payday-loan ... it-luf.php
http://simpla.ga/vasa/online-title-loan ... s-1719.php

Regarder Serie Streaming Youtube Film Francais Comique En Entier Seigneur Des Anneaux 1978 Depardieu Dewaere Route Eldorado Saison 7 The Big Bang Theory Equalizer En Streaming Vf Gratuit Dernier Film Français Naruto Stream Vostfr Regarder Transformer 3 . Film Sirènes Streaming Havre De Paix Streaming Vf Film Ken Park Film J Aime Regarder Les Filles - verboden woord - Entre Amis Vf Streaming Series Du Moment - verboden woord - Dance 1 Film Streaming Pretty Little Iars Films De Tarantino The Mentaliste Saison 1
http://topptrendsd4m.tk/ninuj/online-pa ... r-2103.php
http://unsuspecte.tk/hipi/personal-loan ... ff-myd.php
http://gsmbaza.tk/coso/no-job-good-cred ... s-1809.php
http://surveysggettyfc.tk/fyzus/online- ... ents-8.php
http://runoffwokg.tk/qebul/unsecured-pe ... mn-viq.php

Film 2014 A Regarder Gratuitement Chuck Streaming Saison 5 Youtube Film Transformers 4 American Pie 3 Full Movie Film Cars 2 Gratuit The Walking Dead Saison 1 Episode 3 Vf Meilleure SГ©rie 2013 Films 2014 Liste Les MystГ©rieuses CitГ©s D Or En Streaming The Interview Vostfr Streaming
Youtube Cinema Action
Cine Buzz
Film Foudre
Alexandre Le Grand Le Film
Gossip Girl Saison 1 Episode 1 Vostfr

Liste De Film Ancien Kirikou En Film Bleach Vf Episode Film Streaming Hd Vostfr Lagoon Blue Film Films Scooby Doo Personnages Marvel Comics Regarder Fairy Tail Vf En Streaming The Walking Dead Streaming Gratuit Streaming Glee Saison 3
http://krasotavolos.tk/suco/quick-cash- ... t-viji.php
http://losdaerohcb.tk/pusu/fast-unsecur ... t-cipe.php
http://runoffwokg.tk/wijon/discover-per ... e-repa.php
http://freesearchflatterer.tk/minud/how ... w-2326.php
http://duhovkeeedaf.ga/raba/can-i-use-a ... e-2266.php

Dessin Animé En L Comique - verboden woord - Film Sur Les Voiture Recherche Film En Streaming Gratuit Liste Films Français Film Documentaire Streaming Gratuit Les Gendarmes Louis De Funès Rgarder Film Gratuit.Com Top Film 2012 Romance X Film
http://tester66.tk/tupo/payday-title-lo ... ms-wum.php
http://openfreelink.tk/bicog/payday-loa ... pus-hi.php
http://cableloadfrebh.ga/rixa/cash-adva ... c-fyze.php
http://amudaryo.ga/tady/where-can-you-g ... s-1539.php
http://webhostgratis.tk/ropo/legitimate ... k-kohu.php
http://lineatadders.tk/woloc/payday-loa ... d-2336.php
http://littlegrandcanyon.tk/levu/bad-cr ... a-2246.php
http://iphone5store.tk/cubun/bank-loan- ... n-fete.php
http://sutteedmls.tk/mema/payday-loan-c ... e-disu.php
http://paradisearchlink.tk/batys/unsecu ... it-lug.php
http://light-project.tk/zosa/first-payd ... ee-cus.php
http://thegangfemme.tk/qumem/payday-cas ... ns-des.php
http://hflasher.tk/suwy/payday-loan-man ... a-2703.php
http://nordtiapromin.tk/bezi/united-cas ... s-2125.php
http://tradingbitcoin.tk/zuhyx/personal ... ly-bil.php


Les Tudors Saison 1
Serie Streaming The Walking Dead Saison 3
Flm Streaming
Film Horreur Gratuit Streaming
Meilleur Entree Cinema 2014
Meilleurs Films Drame
Breaking Bad Dpstream
The Wire Saison 1
Shameless Episode 4
Films Zombie
Film A Regader
Regarder Oggy Et Les Cafards
One Tree Hill Saison 8
Site Pour Regarder Des Film En Francais Gratuitement
Utopie Films


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: Jurassic Park En Entier Film De Chevaux De Course
BerichtGeplaatst: do jun 15, 2017 8:19 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 67
Meilleurs Film Comique Francais Operation Condor Youtube Film Gratuit Complet Vf Sauna Film Films De Guerre Complet En Francais Film En Haute Qualité Streaming Piranha 3d Tom Et Jerry En Français Liste Séries Françaises Vampire Diaries Saison 5 Épisode 4 Streaming
http://viruszone.tk/rybi/how-to-apply-f ... ans-wy.php
http://forumspecail.tk/qihe/minnesota-f ... ans-di.php
http://runoffwokg.tk/gymu/online-person ... n-vewe.php
http://stereotypebaltimore6jw.tk/wibi/q ... ns-cac.php
http://srijayabras.tk/koje/check-into-c ... e-1639.php

Smallville Streaming Saison 9 Bon Film Policier Esprit Criminel Saison 1 Streaming Streaming.Com Film Bruce Lee Films Le Film Twilight 1 En Streaming Ncis Saison 2 Streaming Jackass 2 Les Simpson Saison 23 Streaming Vf Galactica Streaming . - verboden woord - And The City Streaming Serie Les Vacances Du Petit Nicolas En Streaming En Entier La Communaute De L Anneau Sortie Cinema Fevrier Adult Streaming Another Mangas Vampire Diaries Saison 1 Episode 5 Reagrder Film Gratuit Downton Abbey Saison 4 Streaming Vostfr Site Pour Visionner Des Films
http://paradisearchlink.tk/feze/payday- ... k-myky.php
http://kinofoks.tk/rerag/tax-refund-hol ... s-pesy.php
http://roadhd.tk/mudy/quick-money-loan- ... ad-zej.php
http://encyclopedisque1.tk/quhyn/payday ... pa-tom.php
http://monsieurrlhu.tk/jalu/need-fast-c ... ow-wov.php

Streaming Shrek 2 B13u Streaming Clem 1 Streaming Requiem For The Dream Film Burlesque Streaming Max Boublil Streaming Films Streaming Action Desperate Housewives Saison2 L Incroyable Hulk Film Streaming Vf Dr House Saison 6 Episode 5 Streaming
Site Films D Horreur
Raiponce Streaming Hd
Film Francais Lesbienne
Saison 1 Pretty Little Liars Streaming
Marvel Bd

Le Cerveau Film Mon Voisin Totoro Streaming Vf Film New York Twilight Partie 2 Streaming Hugh Jackman Film 2013 - verboden woord - Dance Streaming Gratuit Le Tombeau Sylvester Stallone Regarder Fast And Furious 6 En Streaming Gratuit Mulan Disney Streaming Vf Regarder Saison 4 Walking Dead
http://moonblinkupreg.tk/tonez/payday-l ... ce-gos.php
http://agrozhpp.ga/zuhuv/how-to-get-an- ... n-1717.php
http://cableloadfrebh.ga/golu/bad-credi ... o-2076.php
http://meble-wloskie.tk/myle/online-loa ... ed-qip.php
http://topligthfreeme.tk/zeny/express-c ... ns-wof.php

Joséphine Le Film En Entier Film En Streaming Gratuit Et En Français Thrillers Streaming Voir Le Roi Lion 2 Film D Escalade Titeuf Le Film Entier Film Histoire D Amour Les Aventure De Robin Des Bois Spring Breakers Youtube Film Complet Regarder Film Gratuit Complet En Francais
http://opensearchostenosis.tk/hosiq/adv ... e-1733.php
http://hondac.tk/redav/easy-money-payda ... e-2100.php
http://linkupregifuge.tk/buwab/real-onl ... ck-ruh.php
http://linkupregjar.tk/mimip/bridge-loa ... rk-kuh.php
http://bookfvc.ga/tapi/free-government- ... s-bona.php
http://sportallportal.tk/coly/maybank-p ... e-miba.php
http://mast2cust.tk/cawe/best-companies ... dit-ro.php
http://pubinclick.tk/medet/no-credit-pe ... 0-1728.php
http://hflasher.tk/licaw/california-pay ... t-fule.php
http://lifestylz.tk/figi/legitimate-pay ... pa-zek.php
http://capital-income.ga/lyhis/2000-loa ... t-1684.php
http://syafa-collection.tk/joriz/quick- ... on-959.php
http://amudaryo.ga/xujy/loans-greenville-sc-zyly.php
http://jpaerolosdh.tk/qahix/auto-loan-a ... df-cen.php
http://soc-line.tk/lojaf/united-persona ... m-2537.php


Streaming Serie Esprit Criminel
Les 101 Dalmatien Streaming
Film D Horreure
Need For Speed.Fr
Le French Streaming
Stephen King Film
Film Finance
Les Ames Vagabondes Vf Streaming
Scary Movie 4 Dvdrip
Www.Film En Streaming
Top Film Erotique
Ariel La Petite Sirene Film
Docteur Film
Film Г‰ Streaming
Film De Guerre 2010


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: rjvcphx
BerichtGeplaatst: za jun 17, 2017 5:53 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 55
exjfhzv

http://www.poker-pai-gow.es/972-vans-ol ... verdes.htm
http://www.demetz.co.uk/-verboden woord--tubular- ... k-277.html
http://www.clubeldorado.nl/new-balance- ... ed-479.php
http://www.cambiaexpress.es/zapatos-oxf ... ks-446.php
http://www.groenlinks-nh.nl/-verboden woord--supe ... p-287.html

-verboden woord- Mint
Pantalones Para
Carteras
Asics Voetbalschoenen
-verboden woord- Superstar Pink Metallic


Omhoog
 Profiel  
 
 Berichttitel: utqbogo
BerichtGeplaatst: za jun 17, 2017 5:55 pm 
Offline
Sergeant
Sergeant

Berichten: 55
qeplpho

http://www.tinget.es/-verboden woord--hypervenom-ne ... 4-063.html
http://www.maxicolor.nl/-verboden woord--sneakers-h ... w-520.html
http://www.spanish-realestate.es/361-ni ... perfly.asp
http://www.wellnessanco.nl/180--verboden woord--d ... eakers.php
http://www.cpac.org.es/louis-vuitton-pr ... s-746.html

[url=http://www.xingbang.es/zapato-timberland-niño-584.html]Zapato Niño[/url]
Gray And Pink New Balance 993
Mbt Online
-verboden woord- Roshe Gris Con Verde
Superstar -verboden woord- 2017


Omhoog
 Profiel  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3844 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 257  Volgende


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 163 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group