Forum
Militair.net - informatie, wapens, terrorisme, militair forum en meer in het archief.
U bent hier: Wapens > Schoudervuurwapens

Schoudervuurwapens


De meeste wapens, die bij de standaard uitrusting behoren van de infanterist, zijn handvuurwapens en schoudervuurwapens. Handvuurwapens zijn vuurwapens die vanuit ťťn vuist of twee vuisten kunnen worden afgevuurd. Handvuurwapens worden niet tegen het schouder geplaatst bij het afvuren. Hierdoor vormen zij een aparte categorie die door militair.net los wordt behandeld van schoudervuurwapens. In de categorie schoudervuurwapens worden alleen wapens behandeld die tegen de schouder moeten worden geplaatst wanneer ze worden afgevuurd. Schoudervuurwapens worden ingedeeld in drie hoofdcategorieŽn die elk weer zijn onderverdeeld in subcategorieŽn:

Kogelgeweren
 1. Enkelschotsgeweren
 2. Grendelgeweren
 3. Hefboomrepeteergeweren
 4. Pomprepeteergeweren
 5. Semi en volautomatische geweren

Hagelgeweren
 1. Enkelschotsgeweren
 2. Grendelgeweren
 3. Hefboomrepeteergeweren
 4. Pomprepeteergeweren
 5. Semi en volautomatische geweren

Semi en volautomatische Kogelkarabijnen
 1. Enkelschotsgeweren
 2. Grendelgeweren
 3. Hefboomrepeteergeweren
 4. Pomprepeteergeweren
 5. Semi en volautomatische geweren


Zoals uit de bovenstaande indeling valt op te maken is elke hoofdcategorie van schoudervuurwapens ingedeeld in 5 subcategorieŽn die zich richten op de wijze waarop het vuurwapen werkt. De werking van een schoudervuurwapen kan dus verschillen evenals het kaliber van de munitie die wordt gebruikt. Niet alle wapens die hierboven beschreven staan worden voor militaire doeleinden gebruikt. Er vallen ook wapens in bovenstaande categorieŽn die voor de jacht en de schietsport worden gehanteerd.

Wat wordt in de categorie schoudervuurwapens behandeld
In deze categorie worden alleen schoudervuurwapens behandeld die in de militaire wereld worden gebruikt of werden gebruikt. Wij richten ons hierbij op militaire schoudervuurwapens uit verschillende landen en verschillende typen. Ook mitrailleurs en machinegeweren worden in deze categorie behandeld. Mitrailleurs en machinegeweren voor infanteristen moeten namelijk ook aan het schouder worden geplaatst en bezitten in de meeste gevallen een kolf.

Onderdelen
Aan de linkerzijde van deze tekst ziet u een menu staan waarin verschillende onderwerpen zijn onderstreept. Wanneer u op ťťn van deze onderwerpen klikt komt er een tekst tevoorschijn.
Militaire foto