Caracalla en zijn keizerschap

Eigenlijk is Carcalla helemaal niet de echte naam van deze keizer maar was het zijn bijnaam. De echte naam van Caracalla was Marcus Aurelius Antonius. Caracalla vermoorde zijn broer omdat ze ruzie hadden over hoe ze het Romeinse rijk zouden verdelen. Ook kreeg hij een verhouding met zijn moeder.

Greta wordt door Caracalla vermoord

Greta was zoon van Serverus en de broer van Caracalla. Omdat hij zwakker was en omdat Caracalla alleen wilde regeren werd hij in Engeland vermoord na een heftige ruzie die hun moeder wilde uitpraten. In totaal heeft Caracalla met zijn mannen 20.000 mensen vermoord die relaties met Geta hadden.

De dood van Caracalla

Caracalla dacht dat hij Alexander de grote was en liet de oorlogen van Troye naspelen met zichzelf in hoofdrol. Het werd steeds duidelijker dat Caracalla geestelijk niet 100 punten was. En omdat mensen in Alexandrië de spot met hem hadden liet hij duizenden mensen doden en nam vrouwen en kinderen als slaven mee naar huis.

Caracalla is vermoord door zijn eigen Pretoriaanse garde die hem eens hielpen zijn broer en zijn kennissen te vermoorden.