Serverus en zijn keizerschap

Serverus was de man die de 4 jaar durende burgeroorlog had weten te sussen. Regeerde samen met zijn 2 kinderen Geta en Carcalla. Hij was 1 van de 3 strijdende gouverneurs die samen met hun legers probeerden om keizer te worden. Serverus wist zijn twee rivalen af te troeven. één van de twee andere 2 gouverneurs, genaamd Albinus, liet hij als staatsvijand verklaren.

Serverus ging op jacht naar Albinus en versloeg hem in een bekende veldslag genaamd de slag bij Lugdunum. Bij Lugdunum werden bijna alle manschappen van Albinus gedood en de gezinnen van de soldaten werden in veel gevallen ook omgebracht. Ook andere aanhangers van Albinus werden vermoord. Er werd in de senaat heftig gereageerd op de moordpartijen die Serverus liet uitvoeren.

Toen Serverus de geruchten hoorde die uit de senaat kwamen liet hij de senaat uitkammen. De senatoren werden getoetst op hun betrouwbaarheid en sommige van hen werden ook vermoord. Serverus zijn grootse rivaal Albinus kon hij niet te pakken krijgen. Albinus vluchtte en pleegde later zelfmoord. Serverus liet de Hadrian’s wall repareren en stierf in de plaats York.