Caligula en zijn keizerschap

In het jaar 37 volgde Caligula de gestorven keizer Tiberius op. De tijd Dat Caligula heeft geregeerd staat bekend als de meest bizarre en wrede periodes van het Romeinse rijk. Hij is opgegroeid in het leger waar hij zeer geliefd werd door de soldaten. Zijn vader en moeder waren vermoord toen Caligula vrij jong was en daarom was hij genoodzaakt om bij zijn oom Tiberius te wonen.

Caligula zijn keizerschap

Deze Keizer werd als zeer veelbelovend beschouwd in zijn vroegere jaren maar na 9 maand was de schatkist van het Romeinse rijk leeg, terwijl deze eerst nog behoorlijk gevuld was.

Caligula kon geen vertrouwen winnen bij het volk toen hij plannen had om Groot-Brittanië aan te vallen. Daarnaast zorgde Caligula er voor dat de senatoren voortdurend gehaat werden bij de rest van de Romeinse bevolking.

Caligula vermoord

Doordat Caligula niet geliefd was bij de senaat werd hij gepest en getreiterd. Hij wreef zijn macht onder hun neus en dat zorgde ervoor dat hij er gehaat werd. In het jaar 41 werd Caligula door zijn eigen garde en senatoren vermoord. Ook zijn hele gezin ontkwam niet aan de moordpartij.