De Amerikaanse vlag

De Amerikaanse vlag is een erg bekend symbool dat vaak voor militaire doeleinden werd gebruikt. De eerste officiële Amerikaanse vlag werd ingevoerd in 1777.

Toen had de Amerikaanse vlag al rood met witte strepen en een donkerblauwe rechthoek aan de linker bovenkant. Hier stonden de sterren op van de onafhankelijke staten. In die tijd waren er dertien sterren op afgebeeld.

De eerste Amerikaanse vlag
De eerste Amerikaanse vlag

Langzaam groeide het aantal sterren op de Amerikaanse vlag tot er uiteindelijk 50 staten bij Amerika hoorden. In totaal heeft Amerika 51 staten omdat Washington DC tot een aparte staat wordt gerekend. Dit is namelijk de hoofdstad van Amerika.

De Amerikaanse vlag wordt veel afgebeeld op voertuigen en op uniformen van het Amerikaanse leger. De vlag wordt daarnaast ook gebruikt om signalen te geven. Wanneer de vlag bijvoorbeeld over de kop wordt opgehangen betekend dat een crisis.

Bij begrafenissen van militairen wordt de vlag uitgereikt aan een belangrijk familielid van de militair. Hiervoor wordt de vlag op speciale wijze opgevouwen zodat een driehoek ontstaat.