SA Sturm Abteilung

Hitler wilde in Duitsland aan de macht komen. Toen duidelijk werd dat dit niet goedschiks kon, besloot hij het kwaadschiks te doen. Hij besloot om knokploegen te hanteren om tegenstanders onder druk te zetten. Eerst ontstond er de Sturmtrupp Adolf Hitler en later werd het de Sturm Abteilung.

Logo SA Sturm Abteilung
Logo SA Sturm Abteilung

Deze afdeling wilde het Duitse leger overnemen en een volksleger oprichten. Waarschijnlijk was dat vanwege het feit dat er veel adellijke generaals en andere officieren in het Duitse leger waren. Voor veel gewoon volk dat interesse had in een hoge functie in het Duitse leger, was had het moelijk om dat te bereiken. De Duitse legertop was voor de tweede wereldoorlog altijd een bepaalde elite.

De SA zou de oplossing kunnen bieden door een volksleger waarin iedere soldaat even grote rechten zou hebben op promotie. In plaats van dat de SA deze “droom” ging verwezenlijken voor het Duitse volk, werd het een georganiseerde terreurgroep die de tegenstanders van Hitler onder druk zette met mentaal en fysiek geweld.

Na de nacht van de lange messen was de rol van de SA zo goed als uitgespeeld en werd de SS steeds belangrijker voor de NSDAP.