Mi-28 Havoc

Ondanks het feit dat de Mi-28 “Havoc” in oktober 1994 officieel werd verslagen door de Ka-50, beweerd Mil een order te hebben gekregen van het Russische leger. Ook gaat Mil ongestoord verder met het in de markt zetten van de helikopter. De Mi-28 is een conventionele aanvalshelikopter en het eerste prototype maakte zijn eerste vlucht op 10 november 1982.

Mi-28 Havoc helikopter
Mi-28 Havoc helikopter

Het derde en vierde prototype werden afgebouwd in de Mi-28A standaard met verbeterde, neerwaarts gerichte motoruitlaten, de “Delta-H” staartrotor, en (in het geval van het vierde prototype) een EO-sensor onder de neus en pods onder de vleugeluiteinden voor elektronische tegenmaatregelsystemen en chaffdespensers.

Bewapening Havoc helikopter

De Mi-28 heeft een 30 mm kanon onder de neus. De afwerpbare wapenlading wordt meegevoerd aan de korte vleugel. Een normale lading bestaat uit zestien 9M114 Shturm-C (AT-6 Spiral) geleide of ongeleide raketten, korte afstandsraketten en dispensers voor mijnen.

De cockpit is NVG-compatibel en de piloot heeft een HUD. De cockpit is ook zwaar gepantserd en de vitale dynamische onderdelen zijn beschermd, gedupliceerd en worden beschut door minder belangrijke onderdelen.

De bemanning wordt beschermd door energie-absorberende stoelen en een noodsysteem dat deuren en vleugels open blaast. Vervolgens zal een opblaasbare glijbaan vollopen met lucht zodat de bemanning hierover kan rollen voordat ze aan de trekkoorden van hun parachutes trekken.

Een luik aan de linkerzijde, achter de vleugel, biedt toegang tot een compartiment dat groot genoeg is voor twee of drie personen maar dit is wel wat oncomfortabel. Dit kwam bijvoorbeeld van pas tijdens de redding van de bemanning van een neergehaalde Mi-28.

Specificaties Havoc helikopter

Naam: Mil Mi-28A “Havoc”.
Type: antitank/nabijsteun/luchtgevechtshelikopter met tweekoppige bemanning.
Motoren: twee Klimov TV3-117VMA turboshaft motoren met elk een vermogen van 1636 kW.
Prestaties: maximumsnelheid op optimale hoogte 300 km/u; maximale kruissnelheid op kruishoogte 270 km/u; maximum klimsnelheid 816 m/min; operationeel plafond 5.800 meter; stilhang-plafond 3.600 meter; bereik 470 km met standaard hoeveelheid brandstof.
Gewicht: leeg 7.900 kg; maximum startgewicht 10.200 kg.
Afmetingen: diameter hoofdrotor 17,2 meter; spanwijdte 4,87 meter; lengte met draaiende rotoren 19,15 meter; hoogte 4,7 meter; schijfoppervlak hoofdrotor 232,35 m2.
Bewapening: een 30 mm 2A42 volgend enkelloops kanon in een gemotoriseerde geschutskoepel onder de neus; plus maximaal 1.920 kg aan afwerpbare wapenlading aan vier ophangpunten onder de vleugels.
Nuttige lading: ruimte voor drie passagiers in de romp.