Claudius en zijn keizerschap

Claudius werd gezien als het buitenbeentje van de familie. Hij was licht spastisch en liep mank. Zijn oom Augustus was eigelijk de enigste die hem wilde zien in de familie. Doordat de Pretoriaanse garde gedoemd stond om opgeheven te worden is Claudius keizer geworden. Voor een staatsgreep heeft hij 35 senatoren terecht moeten stellen.

Claudius als keizer

Claudius deed veel aan geschiedenis wat een van zijn grootste hobby’s was. Hij hield heel erg van lezen en leerde de taal van de Etrusken. Deze Etrusken hadden aan het begin van de Romeinse beschaving de nederzettingen van Rome aangevallen en hadden er uiteindelijk een bloeiende stad van gemaakt.

Naast geschiedenis bestuderen deed Claudius veel aan de economie en was zeer wijs met zijn antwoorden die hij snel gaf. Claudius was degene die in tegenstelling tot zijn vorige keizer Caligula wel sympathie van het rijk kreeg om naar Groot-Brittanie door te stomen op militair vlak. Hij wist tot in Schotland te komen.

Ook Claudius zijn keizerschap kwam aan zijn einde hij en zijn hele familie stierven onder bedenkelijke omstandigheden net zoals dat bij vele andere keizers die voor hem regeerden was gebeurd.